E.F.A. OLJE 300 ml

Prehranska dopolnila

Cena: 33,00EUR
Imate vprašanje o izdelku


E.F.A. olje je mešanica rastlinskih olj z zelo visoko vsebnostjo pomembnih, nenasičenih kot tudi visoko nenasičenih maščobnih kislin. Vsebuje zelo pomembno gama - linolensko kislino, ki jo telo potrebuje za tvorbo prostaglandinov, ki jih v naravni obliki ni, temveč jih mora telo samo proizvajati. Daleč najpomembnejši element pri tem je linolska kislina. Velja prepričanje, da so življenjsko pomembne maščobne kisline in prostaglandini ključ za rešitev in preprečevanje mnogih medicinskih problemov.
Zelo pomembno je, kakšne vrste maščob dovajamo telesu, tako od zunaj, kot tudi od znotraj. Negativni spremljajoči pojavi pri pretiranem uživanju maščob so znani. Nasprotno pa zelo malo, ali pa sploh ne, govorimo o negativnem vplivu, ki nastane pri premajhnem dovajanju določenih pomembnih maščob, čeprav so ti negativni vplivi lahko ravno tako nevarni kot tisti, ki jih povzroči pretiranim uživanjem maščob. Poznamo celo vrsto različnih maščob od katerih se del njih pri sobni temperaturi pojavlja v trdni obliki in jih imenujemo mast, druge so tekoče in jih označujemo kot olja.
Razen tega se med seboj razlikujejo po različnih kemičnih strukturah. Nekatere vrste masti in olj, ki imajo neko določeno strukturo, so lahko zelo nezdrave, druge spet koristne. E.F.A. olje vsebuje visoko nenasičene maščobne kisline, ki telesu zelo ustrezajo. Ena od njih zasluži, da jo še posebej omenimo, namreč gama - linolenska kislina. To posebno snov običajno v organizmu tvorijo koristne, torej visoko nenasičene maščobne kisline. V nekaterih primerih pa je ta proces lahko nezadosten, kar ima težke posledice, n.pr. poapnenje žil, revma, otroški ekcemi, suha koža, suhe oči, izpadanje las, težave s kožo, pretirana aktivnost in zmanjšana rast pri otrocih. Pomanjkanje gama - linolenske kisline se pogosto pojavlja pri starejših osebah. Določene visokonenasičene maščobne kisline (vitamin F), se lahko uspešno borijo proti temu problemu. Vendar pa samo dovajanje vitamina F ne zadostuje, če telo ne proizvaja dovolj gamalinolenske kisline.

DODATEK ZA LASE
Uporablja se kot dodatek npr. v šamponu pri zelo hidrofobnih laseh. V lasnih negah blaži poškodovano problematično lasišče ali uravnava maščobo na lasišču. Uporablja se za piling lasišča in las, da nahrani in zmehča lasišče, ki se potem očisti z globinskim šamponom in tako zagotavlja kvalitetno osnovo za obnavljanje lasišča in las. 

BALZAM ZA KOŽO
Po sončenju – lepša in bolj elastična koža. Po prhanju in kopanju v bazenih ga nanašamo na mokro kožo in ji vračamo potrebno elastičnost in pravilno vlažnost. Za nosečnice se uporablja preventivno proti nastajanju nosečniških črt.

DODATEK ŽIVILOM:
PRIPOROČILA IN OPOZORILA: E.F.A. olje se uporablja pri kuhanju, peki in kot preliv za solate, prav tako kot vsako drugo jedilno olje. Kot dodatek prehrani lahko E.F.A. olje použijemo 1 - 2 jedilni žlici, kar ustreza priporočeni dnevni potrebi po življenjsko važnih maščobnih kislinah.Priporočene dnevne količine ali odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Sestavine: Helianthus Annus, Glycine Soja, Triticum Vulgare, Tocopheryl Acetate, Borago Officinalis, Retinol.

Sestava: olje pšeničnih kalčkov (1), sončnično (1), sojino (1) in javanikus (1) olje, lecitin (2), vitamin E (3) in vitamin A (4).
l.  Ustreza: 55% linolske kisline, 6% linolenske kisline,  0,02% gama-linolenske kisline. 
2. Ustreza: 0,5% lecitina
3. Ustreza: 0,2% vitamina E (2001.E./I.U. na gram)
4. Ustreza: 0,05% vitamina A (60000 LE./I.U. na 100 gramov) (Energija na 100 g: 3800 kJ).
 Prehranska vrednost za 100 g: 3800 kJ.

Kupci, ki so kupili za izdelek, so kupili tudi:

 

Komentarji