Prehranska dopolnila

Izdelki iz skupine PREHRANSKA DOPOLNILA so:

MULTI VITAMINI 
Prehransko dopolnilo z vitamini

Multivitamini so naravni osnovni dodatek z vodotopnimi B vitamini v kombinaciji z medicinskim kvasom, C vitaminom in biotinom, ki zavirajo negativne spremembe kože in las in zagotavljajo obnovo celic in elastičnost kože. Vitamini vplivajo na distribucijo kisika v telesu in obnovo celic. Izvor vitamina B v Multivitaminih je medicinski kvas, ki je izdelan po posebnem postopku, pri katerem ostanejo vsi vitamini B nespremenjeni. Za razliko od pivskega kvasa medicinski kvas ni preostanek, torej nekaj, kar ostane pri proizvodnji piva, zato je znatno boljši kot vsi ostali kvasi in je odličen vir vitaminov.  Multivitamini aktivno sodelujejo v preskrbi telesa z energijo, vplivajo na dovod kisika v celice, na funkcijo srca, mišic, živčnega sistema, funkcijo črevesja, tvorbo novih celic, imunost in prožnost kože. Preprečujejo in blažijo posledice pretirane uporabe alkohola in tobačnih izdelkov, kakor tudi druge negativne spremembe na koži in laseh.

Priporočilo za uporabo: 1 tableta dnevno. 

MULTI MINERALI 
Prehransko dopolnilo z minerali

Multiminerali je prehransko dopolnilo z esencialnimi elementi v sledovih kot so selenij, krom, cink in kalcij in so izjemnega pomena za večino življenjskih funkcij. Vsebujejo proteinsko vezani cink, krom in organski selen obogaten je z kromom. Pridobivajo ga iz norveške alge, ki vsebuje pomembne mikro molekule in esencialne elemente v sledovih. Varujejo pred prostimi radikali in izboljšujejo absorpcijo vitaminov. Minerali norveške haloge so vezani v kompleksne skupine, zato jih lahko telo hitro in učinkovito absorbira. Minerali in osnovni elementi v halogi vsebujejo med drugim tudi magnezij, kobalt, baker, mangan, cink, molibden, vanadij in nikelj. Vsi ti spadajo v skupino tako imenovanih življenjsko pomembnih osnovnih elementov. Organizem dnevno izloča osnovne elemente, ki jih je treba nadomestiti, ker ima telo zelo omejene možnosti kopičenja teh elementov na zalogo. Minerali dajejo podporo absorpciji potrebnih vitaminov, ki so pomembni za rast in ščitijo pred prostimi radikali in škodljivimi posledicami zunanjih vplivov. Krom podpira energijske procese v telesu in deluje proti utrujenosti in škodljivim posledicam enolične prehrane ali diete.

Priporočilo za uporabo: 1-2 tableti dnevno.

A+D+E VITAMINI S HEMOGLOBINOM
Prehransko dopolnilo z železom

A+D+E vitamini s hemoglobinom je prehransko dopolnilo z maščobno topnimi vitamini A, D, E, obogaten z hemoglobinom - proteinsko vezjo železa, ki se hitro in učinkovito absorbirajo v telo in koži ter lasem zagotavljajo vitalnost. Hemoglobin preprečuje simptome pomanjkanja železa v telesu, ki povzročajo izpadanje las, razcepljene nohte, izsušeno kožo, zmanjšano voljo do dela, slabo koncentracijo, bledico, glavobole, itd… Vitamin A, D in E vitamina izboljšujeta kakovost las in kože, zavirajo proces staranja celic, preprečujejo pomanjkanje železa v telesu in blažijo posledice sončnih opeklin.

Priporočilo za uporabo: 1 - 2 tableti dnevno.

DUNELLA TABLETE 
Prehransko dopolnilo za zaščito kože

Dunella tablete je prehransko dopolnilo, ki učinkovito ščiti pred prostimi radikali in staranjem kože, odpravljanjem gub in ohlapne kože. Temelji na  Dunaliella algi in njeni visoki vsebnosti različnih karotenov, kakor tudi vitamina E, vitaminov B kompleks in mineralov. Dunaliella izvleček iz alg vsebuje vsaj sedem različnih naravnih karotenov in bioflavonoidov. Kombinacija teh karotenov in bioflavonoidov je najvišje izmerjen antioksidantni učinek v primerjavi z običajnimi beta-karoteni. Kolagen hidrolizat v tabletah Dunella je beljakovin vezivnega tkiva za elastičnost kože. Za optimalne rezultate kombiniramo z Dunella Day & Night Cremo, ki krepi učinek tablet in naredi kožo gladko in voljno. Posebej koristno jo je uporabljati po sončenju ali po solariju.

Priporočilo za uporabo: 1 tableta dnevno. 

HAIR NUTRITION 

Prehransko dopolnilo za lase

Hair nutrition je kot prehransko dopolnilo edinstvena kompozicija esencialnih prehranskih sestavin, ki jih potrebujemo za zdrave in lepe lase. V procesu porabe sestavin v telesu so lasje in nohti na repu prioritete, zato jim ni vedno zagotovljeno vse kar potrebujejo, kar lahko pripelje do poslabšane kvalitete las, kakor tudi do problemov z nohti in kožo. Z uporabo lasnega dodatka, ki ima antioksidacijski učinek in vpliva na nastajanje proteinov in celično obnovo se izboljša kakovost las. Ker povečuje moč kolagenu s tem neguje poškodovane lase in preprečuje izpadanje las. Glavne sestavine so vitamini in minerali, ter njivska preslica.

Priporočilo za uporabo: Za učinkovito prehranjevanje las je priporočljiva 30 dnevna kura, kjer se dnevno zaužije 1 tableta.

ACEROLA DRINK 
Prehransko dopolnilo z vitaminom C

Acerola napitek je okusen, zdravilen brezalkoholni napitek iz sadeža divje češnje, ki vsebuje največ kvalitetnega C vitamina in preprečuje pomanjkanje C vitamina v telesu, ki je poleg pomanjkanja železa najbolj razširjena oblika pomanjkanja vitaminov v telesu. Vitamin C deluje proti stresu in infekcijam (n.pr. prehladu) ter olajša celjenje ran in drugih poškodb kože. Vitamin C vpliva na tvorbo kolagena, je vezno sredstvo, ki daje koži elastičnost in ščiti krvne žile pred škodljivimi sloji maščob (poapnenje žil). Vitamin C aktivno pomaga premagovati pojave zastrupitve, ki jih povzročajo tuje snovi. Je znano sredstvo za preprečevanje in odpravljanje stresnih situacij. Vitamin C aktivno pomaga pri prevzemanju železa iz hrane. Vpliva na porabo energije v mišicah, kar pomeni, da je vitamin C še posebej pomemben za ljudi, ki se veliko ukvarjajo s športom. Vpliva tudi na absorpcijo mineralov in na kolagenske produkte, ki koži zagotavljajo elastičnost, kakor tudi na kakovost las in kože. Preprečuje nalaganje maščobnih snovi na stenah krvnih žil. Izbrani ogljikovi hidrati in soli posebno ugodno učinkujejo na razmerje telesnih tekočin pri večjih športnih aktivnostih. Pomanjkanje vitamina C lahko povzroči krvavitev dlesni, slabosti ožilja, krčne žile, slabosti skeleta kot tudi probleme z dihanjem, vsesplošno slabost in povečano nevarnost infekcije.

Priporočilo za uporabo: Dnevno 1 kozarec napitka v katerega zmešamo 1 priloženo dozirno žličko Acerola praška, kar vsebuje 50 mg vitamina in s tem zadovoljimo dnevno potrebo.

E.F.A. OLJE

Prehransko dopolnilo - mešanica visoko kvalitetnih rastlinskih olj

E.F.A. olje je mešanica rastlinskih olj z zelo visoko vsebnostjo pomembnih, nenasičenih kot tudi visoko nenasičenih maščobnih kislin. Vsebuje zelo pomembno gama - linolensko kislino, ki jo telo potrebuje za tvorbo prostaglandinov, ki jih v naravni obliki ni, temveč jih mora telo samo proizvajati. Daleč najpomembnejši element pri tem je linolska kislina. Velja prepričanje, da so življenjsko pomembne maščobne kisline in prostaglandini ključ za rešitev in preprečevanje mnogih medicinskih problemov.
Zelo pomembno je, kakšne vrste maščob dovajamo telesu, tako od zunaj, kot tudi od znotraj. Negativni spremljajoči pojavi pri pretiranem uživanju maščob so znani. Nasprotno pa zelo malo, ali pa sploh ne, govorimo o negativnem vplivu, ki nastane pri premajhnem dovajanju določenih pomembnih maščob, čeprav so ti negativni vplivi lahko ravno tako nevarni kot tisti, ki jih povzroči pretiranim uživanjem maščob. Poznamo celo vrsto različnih maščob od katerih se del njih pri sobni temperaturi pojavlja v trdni obliki in jih imenujemo mast, druge so tekoče in jih označujemo kot olja.
Razen tega se med seboj razlikujejo po različnih kemičnih strukturah. Nekatere vrste masti in olj, ki imajo neko določeno strukturo, so lahko zelo nezdrave, druge spet koristne. E.F.A. olje vsebuje visoko nenasičene maščobne kisline, ki telesu zelo ustrezajo. Ena od njih zasluži, da jo še posebej omenimo, namreč gama - linolenska kislina. To posebno snov običajno v organizmu tvorijo koristne, torej visoko nenasičene maščobne kisline. V nekaterih primerih pa je ta proces lahko nezadosten, kar ima težke posledice, n.pr. poapnenje žil, revma, otroški ekcemi, suha koža, suhe oči, izpadanje las, težave s kožo, pretirana aktivnost in zmanjšana rast pri otrocih. Pomanjkanje gama - linolenske kisline se pogosto pojavlja pri starejših osebah. Določene visokonenasičene maščobne kisline (vitamin F), se lahko uspešno borijo proti temu problemu. Vendar pa samo dovajanje vitamina F ne zadostuje, če telo ne proizvaja dovolj gamalinolenske kisline.

KOT DODATEK ZA LASE
Uporablja se kot dodatek npr. v šamponu pri zelo hidrofobnih laseh. V lasnih negah blaži poškodovano problematično lasišče ali uravnava maščobo na lasišču. Uporablja se za piling lasišča in las, da nahrani in zmehča lasišče, ki se potem očisti z globinskim šamponom in tako zagotavlja kvalitetno osnovo za obnavljanje lasišča in las. 

KOT BALZAM ZA KOŽO
Po sončenju – lepša in bolj elastična koža. Po prhanju in kopanju v bazenih ga nanašamo na mokro kožo in ji vračamo potrebno elastičnost in pravilno vlažnost. Za nosečnice se uporablja preventivno proti nastajanju nosečniških črt.

KOT DODATEK ŽIVILOM
E.F.A. olje se uporablja pri kuhanju, peki in kot preliv za solate, prav tako kot vsako drugo jedilno olje. Kot dodatek prehrani lahko E.F.A. olje použijemo 1 - 2 jedilni žlici, kar ustreza priporočeni dnevni potrebi po življenjsko važnih maščobnih kislinah.

Stran:
Poglej vse | Stran:
Poglej vse | Stran: