MULTI MINERALNE TABLETE 90 kom

Prehranska dopolnila

Multiminerali so prehransko dopolnilo z esencialnimi elementi v sledovih kot so selenij, krom, cink in kalcij in so izjemnega pomena za večino življenjskih funkcij. Vsebujejo proteinsko vezani cink, krom in organski selen obogaten je z kromom. Pridobivajo ga iz norveške alge, ki vsebuje pomembne mikro molekule in esencialne elemente v sledovih. Varujejo pred prostimi radikali in izboljšujejo absorpcijo vitaminov. Minerali norveške haloge so vezani v kompleksne skupine, zato jih lahko telo hitro in učinkovito absorbira. Minerali in osnovni elementi v halogi vsebujejo med drugim tudi magnezij, kobalt, baker, mangan, cink, molibden, vanadij in nikelj. Vsi ti spadajo v skupino tako imenovanih življenjsko pomembnih osnovnih elementov. Organizem dnevno izloča osnovne elemente, ki jih je treba nadomestiti, ker ima telo zelo omejene možnosti kopičenja teh elementov na zalogo. Minerali dajejo podporo absorpciji potrebnih vitaminov, ki so pomembni za rast in ščitijo pred prostimi radikali in škodljivimi posledicami zunanjih vplivov. Krom podpira energijske procese v telesu in deluje proti utrujenosti in škodljivim posledicam enolične prehrane ali diete. V pakiranju 90 tablet oz. 67 gr.

PRIPOROČILA IN OPOZORILA: 1-2 tableti dnevno.
Priporočene dnevne količine ali odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom.

Sestavine: Morska alga v prahu (Ascophyllum nodosum), kalcijev fosfat, izomaltoza, cinkov glukonat, natrijev selenit, kromtrisulfat, stabilizatorji E 460, E1201, E470b, E553b.
 
Vsebnost mineralov: 2 tableti (dnevni odmerek) vsebujeta (v % dnevnih potreb organizma): Kalcij 300 mg  (38%), Cink 10 mg (66%), Selenij 50 mg, Krom 20 mg;
Prehranska vrednost za 2 tableti: Kalorije  20 Kj, beljakovine 38 mg, ogljikovi hidrati 660 mg, maščoba 14 mg

Kupci, ki so kupili za izdelek, so kupili tudi:

 

Komentarji